SAVRŠENI ČOKOLADNI KOLAČ
13:49
Potrebne namirnice :
Priprema:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje (tamna čokolada)
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 500 ml l slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Žumanjke i
šećer mutiti dok se ne dobije čvrsta smjesa, zatim u to dodati otopljeni
margarin i otopljenu čokoladu te na kraju umiješati brašno i prašak za
pecivo. Na kraju u to dodati snijeg od bjelanjaka lagano miješajući.
Peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (24-28 cm).
Ako
pečete u kalupu za torte po mogućnosti stavite kalup u veći pleh kako
po rubovima ne bi došlo do curenja margarina u pećnicu.Peći na 180°C oko
20 min.
Slatko vrhnje sa
kašikom šećera zagrijati na vatri, potom dodavati izlomljenu čokoladu i
miješati dok ne proključa.Skinuti s vatre i nastaviti miješati dok se
smjesa potpuno ne ujednači, odnosno čokolada ne otopi.
Pustiti da se krema još malo hladi uz miješanje.
Nakon
toga preliti preko još toplog biskvita. Što kremu topliju stavite preko
biskvita to će se ona više upiti u biskvit i manje će je ostati na
vrhu. Stoga je najbolje staviti srednje toplu.
Kada
se kolač prilično ohladi stavite ga u frižider i trebat će ga ostaviti
preko noći kako bi se krema potpuno stvrdnula. Ne treba dodavati ništa u
kremu iako će biti potpuno tekuća dok je topla.
Možete ga servirati kao kolač i rezati na kocke ili kao tortu.
0 komentari