ŠUBARICE (RUSKE KAPE)
05:55Sastojci:
Tijesto za dvije kore (originalni recept)
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 10 kašika vode
- 3 kašike kakaa u prahu
- pola praška za pecivo
- 25o g brašna
- 0,5 l mlijeka
- 5 kašika brašna
- 1 vanilin šećer
- 15o g šećera
- 125 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
- 5o g margarina
- 2 kašike ulja
- 150 g kokosa
Pećnicu zagrijte na 180
stepeni(°C). Za tijesto umutite bjelanjke zajedno sa 50 g šećera.Zatim
žumanjke i 100 g šećera pjenasto umutite, dodajte vodu, brašno koje ste
izmješali sa praškom za pecivom i kakao kojeg ste prosijali. Na kraju
dodati snijeg od bjelanjaka. Dva lima za pečenje obložite papirom za
pečenje te stavite u zagrijanu pećnicu svako tijesto po 20 min na 180
stepeni.
Za kremu skuhajte
brašno, mlijeko,150 g šećera i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu
dodajte pjenasto izrađeni margarin sa 100 g šećera u prahu. Od biskvita
režite krugove sa čašom(veličina čaše po želji) ili kalupom. Spajajte
po dva isječena kruga kremom zatim premažite kremom stijenke spojenih
krugova , uvaljajte u kokosovo brašno. Na samom kraju gornji dio šubara
premazati čokoladnom glazurom.
0 komentari