ŠUBARICE (RUSKE KAPE)

05:55


Sastojci:
Tijesto za dvije kore (originalni recept)
  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 10 kašika vode
  • 3 kašike kakaa u prahu
  • pola praška za pecivo
  • 25o g brašna
Bijela krema:
  • 0,5 l mlijeka
  • 5 kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 15o g šećera
  • 125 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
Glazura:
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 5o g margarina
  • 2 kašike ulja
  • 150 g kokosa
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stepeni(°C). Za tijesto umutite bjelanjke zajedno sa 50 g šećera.Zatim žumanjke i 100 g šećera pjenasto umutite, dodajte vodu, brašno koje ste izmješali sa praškom za pecivom i kakao kojeg ste prosijali. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje te stavite u zagrijanu pećnicu svako tijesto po 20 min na 180 stepeni.
Za kremu skuhajte brašno, mlijeko,150 g šećera i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu dodajte pjenasto izrađeni margarin sa 100 g šećera u prahu. Od biskvita režite krugove sa čašom(veličina čaše po želji) ili kalupom. Spajajte po dva isječena kruga kremom zatim premažite kremom stijenke spojenih krugova , uvaljajte u kokosovo brašno. Na samom kraju gornji dio šubara premazati čokoladnom glazurom.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari