TORTA OD LIMUNA I KOKOSA

03:47






Kora/biskvit

  • 5 bjelanjaka 
  • 3/4 šalice masnoće 
  • 1 1/2 šalica šećera
  • 1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica mlijeka

Nadjev:
  • 3/4 šalice šećera
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • malo soli
  • 3/4 šalice hladne vode
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice limunovog soka
  • 1 žlica maslaca

Glazura:
  • 3/4 šalice masnoće
  • 3 3/4 šalice sitnog šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/3 šalice vode
  • 1 1/4 šalice mrvica kokosa

Stavite bjelanjke u malu zdjelu; ostavite ih na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
U velikoj zdjeli u glatku kremu izmiješajte masnoću i šećer. Dodajte vaniliju i promiješajte. Pomiješajte zajedno brašno, sol i prašak za pecivo; dodajte u kremu od maslaca zajedno sa mlijekom.
Izlupajte bjelanjke u čvrsti snijeg; polako žlicom umiješajte u tijesto.
Razdijelite u tri namašćena i nabrašnjena okrugla lima za torte.
Pecite na 180 stupnjeva oko 18-20 minuta ili dok čačkalica pokaže da je gotovo. Hladite 10 minuta; izvadite iz limova na žicu da se posve ohlade.

U velikoj tavi miješajte šećer, škrobno brašno i sol. Umiješajte vodu. Kuhajte miješajući na srednjoj vatri dok se zgusne. Smanjite vatru; kuhajte miješajući još 2 minute.
Sklonite s vatre. Umiješajte malu količinu kreme u žumanjke; vratite tavu na vatru, neprekidno miješajući. Ostavite da prokuha; pa kuhajte miješajući još 2 minute. Sklonite s vatre.
Umiješajte limunov sok i maslac. Ohladite, bez miješanja, do sobne temperature.
U velikoj zdjeli, miješajte masnoću i sitni šećer u glatku kremu; dodajte vaniliju. Postupno dodajte vodu, miješajući da opet postane glatko.
Premažite nadjev između slojeva biskvita. Premažite glazuru sa svih strana torte; obilno pospite kokosom.
Ima za 12-14 osoba.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari